2019 was een prachtige editie van de Ronde

31-05-2019

De Bram Ladage Ronde van Katendrecht 2019 zit er weer op. Het was een prachtige editie vol rappe sprints, swingende muziek en gezelligheid.

Eén van de spectaculairste onderdelen zat al aan het begin: in de NL Crit raceten de wielrenners zonder remmen over het circuit. Bekijk het filmpje van RTV Rijnmond. Jan Bassa prolongeerde zijn titel als snelste dikke man. Die 117 kilo bestaan dus vooral uit spieren, Jan? Op zondag namen honderden hardlopers het parcours tijdelijk over van de fietsers. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid holde ook weer mee, maar de grootste pluim gaat naar de mensen van Rijndam Revalidatie. Geweldig hoe jullie – met al die fysieke malheur – de rondjes volbrachten. Topsport met een hoofdletter T!

De kinderen met de dikke banden en in de ouder-kind race gingen ook weer verschrikkelijk hard. Misschien ook wel omdat er op de finish een patatje van Bram op hen wachtte! De mannen van racefiets-bouwer Herman Braun reden hun tours samen met die van de Grote Prijs van Walhalla. Het slotakkoord was voor Tim Knol, die met de Bluegrass Boogiemen het zonnige Deliplein nog eenmaal in beweging kreeg. Het was een geslaagde Ronde van Katendrecht. Later kijken we meer uitgebreid terug op de editie van 2019. Houd de website in de gaten!

De organisatie dankt alle deelnemers, bezoekers en sponsors. Op naar 2020!