Dave Andriese // Rondedirecteur

15-05-2017

“Goh man! Zo’n rondje rijden doe ik nooit van z’n levensdagen meer. Ik ben helemaal kapot joh. Met die kolerebochten…. Maar het is wel heel gezellig hier zeg, ik blijf nog maar effe denk ik.”

Zo klonk het drie jaar geleden hijgend uit de keel van Leo van Vliet. De voormalig bondscoach van de nationale wegselectie en koersdirecteur van de Amstel Gold Race had als oudste deelnemer tussen enkele van zijn pupillen van weleer gereden. Bij de wedstrijd voor oud-beroepsrenners. En mensen die van elkaar houden, die plagen elkaar graag. Dus had het peloton besloten om “don” Leo nog eens een keertje af te laten zien, nu ze de kans kregen bij de Ronde van Katendrecht.

De reactie van de oud-renner van de mythische T.I.-Raleigh equipe is tekenend voor het karakter en de sfeer van de Ronde van Katendrecht. Ook als je niet voor het wielrennen komt, valt er op en langs de Veerlaan nog genoeg te beleven.
Soul, country, pop of rock: altijd waaien er goed te verteren klanken over het Deliplein. Uit de platencollectie van de dienstdoende discjockeys of bij live-concerten vanaf het hoofdpodium. Dit jaar hebben we met Sven Hammond Soul een goed geöliede, ronkende swingmachine als hoofdact. Maar wordt evengoed Kate Bush geëerd met een performance van onze prima-ballerina Deena Ray.

Op het plein en langs de terrassen zijn er theatrale acts om het publiek op het verkeerde been te zetten. En de lachspieren op te spannen.

Na al die jaren wilden wij als organisatie ook heel graag weer een koers waarbij de stenen uit de Rotterdamse straat gereden worden. Met de KNWU-categorie Elite/Beloften hebben we het hoogste niveau amateurwielrennen op het programma. En met enkele hardrijders uit de zogenaamde continentale teams zitten daar een paar jongens tussen die serieus op weg zijn om profwielrenner te worden. Als omnium, met twee korte maar sensationele wedstrijden. Zo houden we in nostalgische sferen een scherpe blik op de toekomst van de topsport. De Fixed Gear-community zal ook weer neerstrijken op Katendrecht. Met verschillende koersen op vrijdagavond, de Fixed Friday. En als afsluiter de A-klasse wedstrijd van de NL Crit Series op zaterdag. Een urban sport met een geheel eigen lifestyle. Die zo goed binnen de Ronde van Katendrecht past.

Vorig jaar kreeg het amusementsprogramma zelfs Joop Zoetemelk aan het dansen. Wij kijken uit welke verrassingen het sportieve en culturele programma ons dit jaar weer zullen brengen.


Dave Andriese // Rondedirecteur