Geen Thijs Boontjes, wel Paul Zoontjens

18-05-2018

Voor de Ronde van Katendrecht boekte koersdirecteur Dave Andriese met zijn vooruitziende blik Thijs Boontjes Dans- en Showorkest. Deze Amsterdamse formatie begon afgelopen maandag de dankbare klus als residentieel orkest van het televisieprogramma M, de dagelijkse talkshow van Margriet van der Linden in het tijdsblok van DWDD.

thijs boontjesThijs Boontjes is recentelijk dusdanig hard op zijn hoofd gevallen, dat hij niet meer in staat is om bij de Ronde van Katendrecht op te treden. Dat Boontjes bepaald niet op zijn achterhoofd is gevallen, bewees hij afgelopen winter bij De slimste mens. Waar hij lang meedeed om de hoofdprijs.

Paul Zoontjens is niet zo knap. Maar die drinkt wel zijn borrel rap. Als vroeger zijn klasgenoten huiswerk maakten, zat hij in het café. Achter de honkietonk-piano. Daar werd de basis gelegd voor zijn majestueuze composities en arrangementen als begaafd toetsenist van The Kik. En laat nou net die Nederbeatband bij de Ronde van Katendrecht de leeggevallen plaats innemen van het Dans- en Showorkest van Thijs Boontjes……

Maar voordat het zover is koersen drummer Ries en bassist Marcel mee in de Grote Prijs Walhalla.

Zondag 27 mei 16:30 uur