Informatie over parkeerverbod en afsluitingen

18-05-2016

Beste bewoner en/of ondernemer van Katendrecht,

Op vrijdag 20 mei en zaterdag 21 mei wordt weer de Ronde van Katendrecht verreden. Wielerwedstrijden, in de setting van twee gezellige dagen voor het hele gezin.  Met live-muziek, theater, kinderattracties en veel meer amusement.

We hopen op heerlijk weer en twee dagen lang wielrennen en vermaak waar ook u van zult genieten. Wij kunnen onze evenementen echter niet organiseren zonder een aantal wegen af te sluiten en op enkele plaatsen een parkeerverbod in te stellen. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met de veiligheid van de wielrenners. Via deze brief willen wij u hierover informeren .

Het parkoers is exact hetzelfde uitgezet als voorgaande jaren. Er zijn twee parkoersen met beide de start en finish op de Veerlaan/Deliplein. Het parkoers voor de Dikke Banden Races bevat de volgende straten: Veerlaan – Sumatraweg – Brede Hilledijk – Veerlaan. Het parkoers voor de wielerwedstrijden loopt over de volgende straten: Veerlaan – Rechthuislaan – Katendrechtse Straat – Tolhuislaan – Brede Hilledijk – Veerlaan.

In alle bochten en op kruisingen zal het parkoers worden afgezet met dranghekken.

Wij verzoeken u dringend uw auto niet te parkeren in de bovengenoemde straten. Wilt u uw auto vrijdag 20 mei weghalen voor 12 uur ’s middags? Op zaterdag 21 mei moet dit uiterlijk om 10.00 uur gebeuren

Door middel van redactieborden (verkeersborden) wordt aangegeven welke straten parkeervrij moeten worden gemaakt. Voertuigen die toch geparkeerd staan op de deze parkeervrije straten, zijn op dat moment wettelijk in overtreding. De organisaties van de Ronde van Katendrecht kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor de eventueel daarmee samenhangende kosten. Ook is het gedurende het evenement niet mogelijk om over het parcours te rijden.


In overleg met de verkeersregelaar ter plaatse is het wel mogelijk om tussen de wedstrijden door het parcours over te steken. Bespreekt u dit alstublieft goed met de verkeersregelaar, het is zeer gevaarlijk voor zowel de fietsers als u als een auto het parcours oversteekt tijdens een wedstrijd.


Wedstrijdprogramma


VRIJDAG 20 MEI

19:00uur  Vrouwen en B-klasse Fixed

20:00 uur  A-klasse Fixed Gear


ZATERDAG 21 MEI

10:00 uur  KOERSCLINIC VOOR VROUWEN

11:00 uur  RABO DIKKE BANDEN RACES

12:00 uur  KNWU SPORTKLASSE

13:00 uur  ZONDAGSFIETSERS

14:00 uur  GROTE PRIJS WALHALLA 

14:45 uur  HARDLOPEN

15:45 uur  OUD-BEROEPSRENNERS

16:30 uur  FUNKLASSE VROUWEN


De kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen op zaterdag vanaf 11:00 uur weer meedoen met de Rabo Dikke Banden Races met leuke prijzen. Inschrijven: productie@rondevankatendrecht.nl


RET buslijn 77

Op zaterdag 21 mei 2015 zal RET buslijn 77 tot 20.00 uur hinder ondervinden waardoor de haltes Lombokstraat, Rechthuislaan en katendrechtsestraat overgeslagen worden.

Bussluis Staalstraat
Net als in voorgaande jaren zullen wij aan Stadsbeheer vragen om één of meerdere palen weg te halen bij de bussluis in de Staalstraat.


Vragen en opmerkingen

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met Dave Koolen, producent van de Ronde van Katendrecht. Dave is te bereiken via (dave@firmabolwerk.nl) en via 06-16573656.

Tenslotte

Wij hopen op uw begrip en danken u bij voorbaat voor uw medewerking. Wij nodigen u ook van harte uit een kijkje te komen nemen bij de festiviteiten op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei!

Met vriendelijke groet,
Dave Andriese
Ronde van Katendrecht
www.rondevankatendrecht.nl