Persbericht

29-03-2016

De ronde van katendrecht: drie dagen sportief vermaak op de kaap

Het evenement de Ronde van Katendrecht groeit dit jaar uit tot een meerdaags festival van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 mei. De Ronde wordt aanzienlijk uitgebreid met tal van wielerwedstrijddisciplines, een hardloopwedstrijd en divers vermaak met live-muziek van o.a. Diggy Dex Ft. JW Roy en Jerry Hormone Ego Trip, theater en een kinderprogramma. De 5e editie van de Ronde wordt een festival voor jong en oud waar cultuur en sport elkaar ontmoeten. Het festival vindt plaats op en rond de Veerlaan en het Deliplein in de Rotterdamse wijk Katendrecht en is gratis toegankelijk. Aan de deelname aan de wedstrijden zijn wel kosten verbonden. Inschrijven kan via www.rondevankatendrecht.nl

Het festival start op donderdagavond in het Verhalenhuis Belvédère met  verhalen over de geschiedenis van de wielerronde. Uit de mond van originele Kapenezen en van passanten. De vrijdagavond wordt omgedoopt tot Fixed Friday met verschillende races: Fixed Gear Girls, Fixed Gear Crit en het Katendrechts Kampioenschap Voor Zondagsfietsters (voor vrouwen). Hierbij staat er op het hart van het festival, Het Deliplein, twee podia met livemuziek, foodtrucks met diverse versnaperingen en theatrale acts. Als ideale soundtrack bij de Fixed cultuur van baarden, tattoos en Rock ’n Roll staan vrijdag zombie Rock ’n Rollers Dead Elvis & His One Man Grave, de Garage-Psych-Krautpunk hype uit Rotterdam Iguana Death Cult en DJ’s Jony Trash & Gary Van Niks op het podium.

Op zaterdag begint het volle programma al in de ochtend met om 11:00 uur de Rabo Dikke Banden Race. Gevolgd door diverse wielerrondes: Sportklasse (40 km), Katendrechts Kampioenschap Voor Zondagsfietsers (voor mannen), Grote Prijs Walhalla (prominenten), Elite vrouwen-Beloften-Amateurs en het Criterium voor oud-beroepsrenners. Hiernaast is er dit jaar ook een hardloopwedstrijd van 10 kilometer toegevoegd aan het programma. De Rotterdam Running Crew organiseert voor het eerst de 10 van Katendrecht.

Op het podium tussen, tijdens en na de wedstrijden staan de charmante chanteuse Davine, vaste klant op Katendrecht; Nederamericana singer-songwriter en oud-coureur JW Roy samen met rapper Diggy Dex welbekend van hit “Treur niet”, voormalige frontman van The Raging Hormones Jerry Hormone Ego Trip met hi-ha-hollandse popliedjes, de swingende Country dames Lost Cabin, het Rhythm’n’Blues kwartet 44 Shakedown, de altijd strak geklede Swingers en DJ Frau Rosenrot met haar grammofoonplaten.

Naast muziek is er ook een uitgebreid programma voor kinderen, theater en literatuur. Zo is er voor de kleintjes divers vermaak door de Kiddy Ride Police Control, de Slakkenman, Kalasa en Borre voorleesverhaaltjes. Verder worden de mooiste verhalen voor volwassenen verteld in de Sauna Diana Bus door Bas Steman, Elfie Tromp en Jerry Hormone en is het beruchte Wielercafé Katendrecht terug en De Grote Dave & Youri Show zorgt weer voor de nodige hilariteit.

IN HET KORT

WAT: De Ronde van Katendrecht is voor de sport- en cultuurliefhebber van alle leeftijden met een breed aanbod van sportieve activiteiten, muziek, literatuur, kinderprogramma en theatrale acts.
WANNEER: Donderdag 19 t/m zaterdag 21 mei
WAAR: Op Katendrecht met het Deliplein en Veerlaan als centraal punt.
KOSTEN: Gratis toegankelijk.
Aan de deelname aan de sport wedstrijden zijn wel kosten verbonden.
Inschrijven voor wielerwedstrijden: Klik hier
Inschrijven voor hardloopwedstrijd: Klik hier

Het laatste nieuws over het festival is te volgen op www.rondevankatendrecht.nl of via TwitterFacebook en Instagram.

Noot voor de redactie: Organisatie is in handen van Stichting Ronde van Katendrecht. JMR, bureau voor creatieve stadsontwikkeling en eventmarketing is betrokken bij de productie. Wij hopen dat u aandacht wilt besteden aan dit bericht. Voor het aanvragen van een interview, informatie en/of beeldmateriaal contact opnemen met Femke Hoogland via hallo@femkehoogland.nl. Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals.