RWC AHOY

16-05-2016

EEN CLUB MET RIJKE GESCHIEDENIS EN FRISSE TOEKOMST

Al jaren levert RWC Ahoy de fietsen voor de dikkebandenraces tijdens de Ronde van Katendrecht. Vanaf deze editie bundelen de twee oer-Rotterdamse sportfenomenen de krachten verder. Zo rijden er veel renners van de bijna 45-jarige club mee in de diverse categorieën en wordt vanaf nu ook op kennis- en organisatorisch gebied samengewerkt.

Net als de Ronde van Katendrecht heeft de Rotterdamse wielervereniging een rijk verleden. RWC Ahoy ontstond in 1971 uit een fusie tussen De Rotterdamsche Leeuw en R.R.V. Apollo en heeft een eigen, veilig en snel parcours aan de Doenkade, vlak naast Rotterdam-The Hague Airport. Op deze baan van 1550 meter wordt vanaf januari tot de zomertijd, op zaterdagochtend gekoerst. Daarna wekelijks tweemaal, op dinsdag- en donderdagavond. Dit tot eind september. Zondermeer een aanrader voor de fanatiekelingen die op Katendrecht meestrijden in het Kampioenschap voor Zondagsfietsers. Hou het in de gaten via rwcahoy.nl.

“RWC AHOY IS EEN BLOEIENDECLUB MET EEN FLINKE DELEGATIE JEUGDRENNERS, DIE AL JAREN TIJDENS DE LANDELIJKE KOERSEN EN DE NK’S GOED SCOREN”

Op het Leontien van Moorselparcours, vernoemd naar de viervoudig Olympisch kampioene, die daar menig rondje reed achter de derny als voorbereiding op haar geslaagde aanval op het Werelduurrecord, zijn veel bekende renners ‘geboren’. Zo koersten coureurs als Martin Venix, Jan Janssen, Marco Vermeij, Evert Dolman, John den Braber, Wim Bravenboer, Sjef van de Burg, Michael van der Wolf, Aren van ’t Hof, Theo Kortekaas en Harm Jansen in het groenwitte tenue.

De club streed in de loop der jaren op zowel de baan als de weg goed mee. Zo leverde RWC Ahoy veel amateurrenners voor de Rotterdamse Zesdaagse en werd de club in 1989 kampioen van Nederland ploegenachtervolging. Een jaar eerder flikten de junioren dit in de Flevopolder door in Dronten het Nederlands Club Kampioenschap te winnen. Ook op organisatorisch vlak is RWC Ahoy een klassieker. Een mooi voorbeeld is de 24-uurs koppelkoers die tot de jaren negentig werd gehouden. Een druk bezocht evenement waarbij het parcours vol stond met tenten en caravans.

Na vier jaar organisatie was het evenement zodanig volwassen geworden dat er dan 300 renners in de baan waren, met deelname uit Duitsland en België, prominente artiesten en ex-profrenners. Het Kampioenschap van Rotterdam wordt ook al twee decennia op de Doenkade betwist. RWC Ahoy is een bloeiende, familiaire club met een flinke delegatie jeugdrenners, die al jaren tijdens de landelijke koersen en de nationale kampioenschappen goed scoren. Dit komt mede door het aantal vrijwilligers, die zich zowel op als naast de baan inzetten voor jongste telgen en de verbeten veteranen van de enige Rotterdamse wielervereniging. Het bestuur van de Ronde van Katendrecht is dan ook maar wat blij en trots dat RWC Ahoy nu ook officieel een verbintenis heeft met haar ronde. Twee sterke Rotterdamse wielermerken, die samen naar een nog mooier fietsklimaat in de Maasstad streven.


RWC AHOY
LEONTIEN VAN MOORSEL PARCOURS
LANDSCHEIDING 101, 3045 NK ROTTERDAM
www.rwcahoy.nl // info@rwcahoy.nl
010-4229171 // Facebook.com/RWCAHOY